Torstaisin Suomi-koulun pienimmät tapaavat Airin ja Jaanan johdolla. Koululla leikitään, lauletaan ja askarrellaan ahkerasti,

Thursdays are school days for Finnish School's smallest students, who come together to play, sing and work on arts and crafts with teachers Airi and Jaana.

Suomi-koulun, ja koko Suomen, suosikkihahmoja!

Some of Finnish school's, and Finland's, favorite characters!

Lukuprojekti on vauhdissa myös torstai-ryhmissä. Kirjastosta löytyy vaikka mitä jännittäviä teoksia.

The reading project is in full swing also on Thursdays. The library offers all kinds of exciting books.

Torstaina 8.10. Minä-teeman lisäksi otettiin huomioon myös vuodenajan vaihtelut. Edellisellä lukukaudella oli tarkasteltu omenapuita, ja nyt oli kurpitsojen vuoro. "Missä kurpitsat kasvavat?", kyseli opettaja Airi, ja lapset kiinnittivät kurpitsoja paikoilleen.

Thursday October 8 also took seasonal changes into account on top of the usual "I" theme. During the previous semester, the children studied apple trees. This time pumpkins had their turn. "Where do pumpkins grow?", asked teacher Airi. Children attached pumpkins to where they seemed appropriate!

Askarteluohjaaja Jaanan avustuksella lapset alkoivat koota omaa ensiapulaukkuaan osana Minä-teemaa. 

Arts teacher Jaana guided children in creating their own first aid kits as a part of the "I" theme.

 

 Punainen risti on kertomassa, että laukku on todella tärkeä. Laukun sisältä löytyi ensiapuun tarvittavia laastareita, vanupuikkoja, pumpulia, ja alkoholilla kostutettuja pyyhkeitä.

The red cross is there to let everyone know that the case is important. The case contains material needed for first aid, such as bandages, cotton swabs, cotton balls and alcohol swabs.

Seuraava koulukerta on lauantaina, 10.10. Nähdään!

Next school session is on Saturday, October 10. See you there!